Om oss

Vår bakgrund

Täby Kyrkby Veterinärklinik öppnades 2004.

Kliniken har medvetet behållit det lilla formatet för att kunna ge nära och personlig service. Alla medarbetare på kliniken har mångårig erfarenhet av djursjukvård och genomgår kontinuerlig fortbildning. Hög kompetens är ett självklart mål. Vi arbetar som ett team för att ge bästa möjliga vård till våra patienter.

 

Bo Ernborg

Veterinärexamen 1979
Klinikveterinär på inst. för kirurgi SLU, smådjur och stordjur (1980-1987)
Grundare och delägare, chefveterinär, Norsholms Djursjukhus (1987-1997)
Biträdande chefveterinär, DjurAkuten i Stockholm (1996-2002)
Överveterinär Södra Djursjukhuset (2002-2004)
Chefveterinär, ägare och grundare av Täby Kyrkby Veterinärklinik ( 2004-)

Bo Ernborg

Leg. Veterinär

Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar


Bo Ernborg, leg veterinär, har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar, AI-veterinär (AI - Artificiell Insemination), ägare och grundare av kliniken, har mer än 35 års erfarenhet av smådjursjukvård, utbildar veterinärer på kurser i Mjukdelskirurgi (VeTa-bolaget).

Marie Ahlgren

Leg. veterinär


Marie Ahlgren har varit legitimerad veterinär sedan 1992 och är specialist i hunden och kattens sjukdomar. Hon har till största tiden arbetat som klinikveterinär på Djurakuten. De senaste åren har hon vidareutbildat sig och arbetat mycket med tandsjukdomar hos hund och katt.

Carina Sjöstrand

Leg. Djursjukskötare

 


Carina Sjöstrand är legitimerad djursjukskötare och har arbetat med djursjukvård sedan 1988.

Ingrid Winther

Leg. Djursjukskötare


Ingrid Winther är legitimerad djursjukskötare. Hon började arbeta inom djursjukvården, men utbildade sig sen till sjuksköterska där hon stannade i 15 år. Därefter bytte hon tillbaka till djursjukvården och har arbetat mycket på operationsavdelningar.

Julia Jonsson

Djurvårdare Nivå 3


Julia Jonsson är Djurvårdare Nivå 3, och har arbetat som djurvårdare sedan 2012. Hon har tidigare arbetat på Västerort djursjukhus 1,5 år, samt Djurakuten i Stockholm 2014-2022.

Bevara noshörningarna i södra Afrika

Kliniken stöder arbete med bevarande av noshörningar i södra Afrika.

Ett angeläget engagemang då noshörningsarterna är starkt hotade av framför allt tjuvskytte. Bo Ernborg utför pro bono arbete på sina årliga resor till Zimbabwe och Sydafrika. Se vidare under länkar/Wildhood om ni vill vara med och stödja projekt som ger maximal utdelning av donerade medel.